انجمن علمی دانشکده مهندسی خودرو


مراسم نمایش فیلم مستند "تهران تقاطع سئول"



صنعت خودروسازی در ایران و کره جنوبی با هم آغاز شده ولی امروز پیشرفت کره جنوبی در این زمینه قابل مقایسه با ایران نیست. "کسی تا به حال به این پرسش پاسخ نداده که مسیری که ایران و کره در خودروسازی طی کرده­اند چه تفاوتی با یکدیگر داشته و چرا آن­ها توانسته­اند سهمی از بازار جهانی خودرو را در اختیار بگیرند." مجموعه مستند "تهران تقاطع سئول" به نویسندگی و کارگردانی سیاوش سرمدی و تهیه­کنندگی مجید عزیزی می­کوشد به این پرسش و مسائلی از این دست پاسخ دهد.

از این رو انجمن علمی دانشکده مهندسی خودرو با هدف مطرح کردن علل کاستی­های موجود در صنعت خودرو و مقایسه این صنعت در ایران و کره­جنوبی، برنامه­ی نمایش فیلم مستند "تهران تقاطع سئول" و برگزاری مناظره بین صاحب نظران در این حوزه را میزبانی و برگزار کرد.

طرح این بحث خاصه در دو دهه اخیر همواره یکی از موضوعات پرچالش و بخشی از دغدغه­های خواص دانشگاهی و صنعتی و عموم مصرف کنندگان، به شمار می­رود؛ از این رو برگزاری جلسه مناظره و نمایش فیلم

 

 به میزبانی انجمن علمی مهندسی خودرو به عنوان عضوی از جامعه علمی کشور در حوزه خودرو از این حیث حائز اهمیت است که امکان تعمق بیشتر، مقایسه و تضارب آرا در این باب را فراهم می­آورد. در این مناظره میزان بازدهی و پیشرفت کمی و کیفی صنعت خودرو در سطح کشور، با برخوردار از حمایت­های دولتی و امکاناتی که در اختیار مدیران آن قرار گرفته، و چنان­که در فیلم مستند به تصویر کشیده شد، در اشل بین­الملی، به طور خاص در قیاس با کشور کره­جنوبی بررسی گردید.

دانشجویان و اساتید دانشکده مهندسی خودرو که ارتباط مستقیمی با مباحث علمی و تخصصی مطرح در این حوزه داشته و از جمله علاقمندان به توسعه و ارتقای صنعت خودرو در کشور می­باشند، به همراه افراد علاقه­مند در دیگر رشته­های فنی و مهندسی، با تجربه حضور در رویدادهایی از این دست در جریان سیاست­گذاری­های مدیران و نحوه مدیریت اجزای تشکیل دهنده­ی صنعت خودروی کشور قرار گرفته و از نواقص موجود در اداره این صنعت مطلع می­گردند. لذا به همین منظور، پس از نمایش فیلم مستند "تهران تقاطع سئول"، یک جلسه مناظره بین دکتر علی علی­لو و دکتر کاکایی برگزار گردید.

دکتر علی علی­لو نماینده­ی دوره­ی نهم مجلس شورای اسلامی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس و رئیس هیئت تحقیق و تفحص مجلس از صنعت خودرو در کشور و دکتر امیرحسن کاکایی عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران، مشاور صنعت خودروسازی و دبیر همایش بین المللی صنعت خودرو هستند.

در جریان این مناظره دکتر علی­لو در جایگاه منتقد، نحوه مدیریت صنعت خودرو را مورد نقد قرار دادند. ایشان با داشتن تجربه­ی تحقیق و تفحص از دو خودروساز بزرگ کشور و دسترسی به مستندات و گزارشات مالی آن­ها در راستای تنویر افکار عمومی به ارائه آمارها و مشاهداتشان از آنچه در این صنعت در حال وقوع است پرداختند. ایشان در برشمردن علل عدم وجود کیفیت و قیمت مطلوب خودروهای داخلی، اولاً جبران ورشکستگی تعدادی از شرکت­های زیرمجموعه این دو شرکت که در وضعیت زیان­دهی قرار دارند، و ثانیاً تأمین مخارج پرداختی به پرسنل متعدد و ناکارآمد این دو شرکت که منجر به تعیین قیمت تمام شده­ی بالای خودروهای تولید داخل از جانب گردانندگان آن صنعت می­شود، دانستند. هم­چنین، ایشان از ارائه پیشنهادات خود به مدیران خودروسازی در کاستن از هزینه­ها، پتانسیل­های کسب درآمد، و الگو گرفتن از خودروسازی مدرن در دنیا و التفات به حذف آلاینده­های محیط زیست که نیاز حیاتی کشور و دنیا است سخن گفتند. در طرف دیگر دکتر کاکایی در مقام دفاع از صنعت خودرو برآمدند، و تخلفات مالی و مدیریتی مورد اشاره دکتر علی­لو را ناشی از ضعف دستگاه نظارتی و قضایی در رسیدگی به چنین سوءمدیریتی دانستند. به­علاوه ایشان در توجیه نواقص موجود، وجود قوانین ناکارآمد، دولتی بودن دو شرکت بزرگ خودروسازی در عمل، پای فشردن مسئولان بر عدم ارتباط با کشورهای بزرگ و صاحب صنعت دنیا، سیاست کلان اداره کشور پس از انقلاب در کشیدن دیوار در مرزهای ارتباط صنعتی با خودروسازان بزرگ را علت عقب­ماندگی صنعت خودروی کشور دانسته و با ذکر دیگر دلایل تاریخی و سیاسی، مقایسه صنعت خودرو در کره­جنوبی و ایران را اساساً نادرست خواندند؛ ایشان هم­چنین با توصیه به ملاحظه­ی محدودیت­های فوق­الذکر و بضاعت موجود، خودروهای تولید داخل را قابل احترام و با­ارزش توصیف کردند.

به علاوه، موضوعاتی همچون لزوم تأکید بر ارتباط با شرکت­های بزرگ دنیا، افزایش فعالیت­های تحقیق و توسعه­ای در شرکت­های خودروسازی، تأکید بر خصوصی­سازی واقعی و یا ادغام این دو شرکت، تأیید وجود نیروهای جوان تحصیل کرده و مستعد در کشور با پتانسیل بالا در ترمیم بدنه کارشناسی و مدیریتی این صنعت، و غیره از جمله مواردی بود که هر دو مهمان در آن­ها اتفاق نظر داشتند.

این رویداد در محل آمفی تئاتر شهید مداح ساداتیه دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران در تاریخ 14 اسفندماه 1396، در ساعت 13:30 با نمایش قسمتی از مجموعه مستند "تهران تقاطع سئول" (قسمت­های دیگر مستند به دلیل وجود مشکل در فایل فیلمی که نماینده خانه مستند به همراه آورده بود، پخش نگردید) آغاز و پس از آن تا ساعت 16:00 به سخنرانی و مناظره بین دو مهمان و پاسخ به سؤالات حضار از جانب آن ها اختصاص یافت. در پایان از همه شرکت کنندگان پذیرایی به عمل آمد و به رسم یادبود لوح تقدیر و چند نسخه از نشریه علمی ترویجی"سبقت"، چاپ دانشکده مهندسی خودرو، با تشویق حضار به دو مهمان اهدا گردید.

این رویداد در سطح دانشگاه، به میزبانی انجمن علمی دانشکده مهندسی خودرو با همکاری خانه مستند انقلاب اسلامی و انجمن علمی دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد.

Cinque Terre
 (0  (0)

اطلاعات رویداد



Image

مکان برگزاری

آمفی تئاتر دانشکده معماری و شهرسازی

Image

تاریخ برگزاری

دوشنبه

۱۳۹۶ / ۱۲ / ۱۴

Image

تعداد شرکت کنندگان

50 نفر

Image

ساعت برگزاری

16 : 00 - 13 : 00

Image

ارایه دهنده

دکتر علی علی¬لو و دکتر کاکایی

انجمن علمی برگزارکننده




انجمن علمی دانشکده مهندسی خودرو

سخنران




تصاویر رویداد