انجمن علمی دانشکده مهندسی خودرو


کارگاه یک روزه آموزش روش تحقیق



یکی از مهارت­هایی که دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در طی گذراندن دوران تحصیلات تکمیلی خود باید کسب کنند، مهارت­های پژوهشی است. از آنجایی که تحصیل در مقاطع بالاتر از کارشناسی، منحصر به آموزش نبوده، برنامه­ریزی درسی دانشگاه­های ایران و سراسر دنیا علاوه بر توجه به امر آموزش، بر امور پژوهشی نیز متمرکز است. با توجه نیاز به تولید علم، خلق نوآوری­ها و رسیدن به اکتشافات، برنامه­ریزی­های رسمی دانشگاه­ها و مراکز تحقیقاتی به نحوی بوده که می­توان گفت بیش از نیمی از اوقات دانشجویان به امر تحقیق و پژوهش اختصاص می­یابد؛ و یکی از اصلی­ترین وجوه تمایز مقاطع تحصیلات تکمیلی با مقاطع پایین­تر در همین موضوع است. بنابراین پر واضح است که موفقیت در امور پژوهشی از ارکان کسب نتیجه­ی مطلوب و رسیدن به اهداف متعالی فوق الذکر به شمار می­آید. اما مهارت­های پژوهشی و تحقیقاتی شامل چه موضوعاتی می­شود و چگونه باید این موضوعات را فراگرفت؟

پاسخ به پرسش­ فوق و مسلط بودن در مباحث پژوهشی چنانکه ذکر شد، موضوعی است که بسیاری از دانشجویان در پی یادگیری آن هستند. علیرغم اهمیت و گستردگی این موضوع، در برنامه آموزشی دانشگاه، واحد درسی که به آموزش مهارت­های تحقیقاتی بپردازد، پیش­بینی نشده است. البته به استثنای درس سمینار که مربوط به انجام پژوهش است اما برای آن کلاس تشکیل نمی­شود و وظیفه­ی فراگیری امور پژوهشی به عهده خود دانشجو است. از

 

 این رو انجمن علمی مهندسی خودرو تصمیم گرفت با مشارکت اساتید دانشکده، مهم­ترین موضوعات مربوط به مهارت­های پژوهشی را به طور فشرده در قالب دوره­ای به نام " کارگاه یک­روزه روش تحقیق " به دانشجویان آموزش دهد.

این رویداد در روز یکشنبه مورخه ۱۳ اسفند ۹۶ از ساعت 8 الی 12، در سالن کنفرانس دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت ایران با سخنرانی و تدریس اساتید هیأت علمی دانشکده برگزار گردید.

شش نفر از اساتید هیأت علمی دانشکده مهندسی خودرو به آموزش مباحث پیرامون مهارت­های پژوهشی پرداختند. در ابتدا از ساعت 8:30 تا 8:55 دکتر غلامرضا مولایی منش، موضوعاتی را در ارتباط با چرخه علم و مراحل تولید یک منبع و ادبیات علمی ارائه کردند. ایشان مراحل تشکیل دهنده­ی این چرخه را به این ترتیب ذکر کردند: انتخاب موضوع، انجام تحقیقات، ارتباط و صحبت با اطرافیان و همکاران پیرامون تحقیق، شرکت در کنفرانس­ها و ارائه مقالات کنفرانسی، نگارش مقالات ژورنالی، تهیه نسخه­های خلاصه شده از مقالات کنفرانسی و ژورنالی برای استفاده دانشجویان و خوانندگان در قالب جزوه و سپس کتاب، و در نهایت وارد کردن معلومات حاصل از پژوهش در هندبوک­ها و دایرة­المعارف­ها. در بخش بعد، از ساعت 9:00 تا 9:25 دکتر مسعود مسیح طهرانی به معرفی و آموزش مختصر نحوه جستجو در منابع علمی در پایگاه­های اطلاعاتی و استنادی مانند sciencedirect، google، و scopus پرداختند. پس از ایشان دکتر سلمان ابراهیمی نژاد، از ساعت 9:30 تا 10:00 روش­های مدیریت مراجع در و کار با نرم­افزارهای مربوطه مانند Endnote و Zotero را آموزش دادند. پس از زمان استراحت، دکتر مسعود دهمرده از ساعت 10:45 تا 11:10 مبحث ساختار و اجزای یک مقاله و انواع آن را ارائه دادند. سپس از ساعت 11:10 تا 11:55 دکتر علی قاسمیان مقدم درباره نحوه نوشتن پروپوزال پایان­نامه، گزارشات و معرفی و نحوه تکمیل فصول مختلف پایان­نامه نکاتی را ذکر کردند. در پایان آقای دکتر حامد سعیدی، از ساعت 11:55 تا 12:30 روش صحیح یک ارائه برای سمینار را با اشاره به مضامین آموزشی تشریح کردند.

برگزاری این دوره­ی آموزشی که در راستای ارتقای سطح کیفی دانشجویان در بعد پژوهشی و مروری بر ابزارهای تحقیقاتی روز دنیا برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی بود طبق برنامه­ریزی پیش رفته و اهداف مد نظر محقق گردید. این دوره از این مزیت جامع بودن برخوردار بود و تقریباً اکثر مباحث مهم در حوزه پژوهش را پوشش داد؛ به علاوه ضمن آشنایی با روش تحقیق و جستجوی علمی، نحوه نگارش پایان نامه و مقاله های علمی و نحوه ارائه مطلوب یک سمینار در زمان مقرر، آموزش داده شد.

Cinque Terre
 (0  (0)

اطلاعات رویداد



Image

مکان برگزاری

سالن کنفرانس دانشکده خودرو

Image

تاریخ برگزاری

یکشنبه

۱۳۹۶ / ۱۲ / ۱۳

Image

تعداد شرکت کنندگان

30 نفر

Image

ساعت برگزاری

12 : 00 - 08 : 00

Image

ارایه دهنده

اساتید هیأت علمی دانشکده مهندسی خودرو

انجمن علمی برگزارکننده




انجمن علمی دانشکده مهندسی خودرو

تصاویر رویداد