شرکت خودروسازی ایرانخودرو یکی از دو شرکت بزرگ خودروساز کشور است. محصولات خودروهای سواری این شرکت شامل خطوط تولید و مونتاژ خودروهایی نظیر انواع پژو 206، 207،پارس و ...، خانواده سمند مانند سورن و دنا و ... میباشد. همچنین شرکت ایرانخودرو دارای واحدهای موتورسازی بوده که موتورهای خانوادهی موتور ملی EF7، موتورهای XU، موتورهای TU5 میباشد. بازدید از این شرکت به ویژه برای دانشجویان مهندسی خودرو و مهندسی مکانیک از اهمیت بالایی برخوردار بود، زیرا در آن کاربرد طیف وسیعی از دروس دانشگاهی خود شامل مباحث قوای محرکه و تستهای مرتبط با آن در صنعت را مشاهده کردند.
هدف از برگزاری بازدید از واحد موتورسازی شماره 3 شرکت ایرانخودرو مشاهده مراحل تولید و مونتاژ موتور TU5 از نزدیک، مشاهده روشهای تست، بازدید از واحدهای تست و کنترل کیفیت بود و نیز این بازدید در راستای فراهم ساختن همکاری و ارتباط پژوهشی آموزشی بیشتر با صنعت خودرو در مقطع کنونی و در آینده برنامه ریزی شده بود.
از مزیتهای این بازدید میتوان به حضور مستقیم دانشجویان در محیط کار خودروسازان و نیز تشریح کاملتر درسهای موتورهای احتراق داخلی و ساخت و تولید و مباحث پژوهشی مرتبط با تستهای آزمایشگاهی از جمله
پاور تست در زمینه تست آب بندی و توان موتور، کنترل کیفیت و مونتاژ قطعات موتور اشاره کرد. این بازدید با هماهنگی آقای دکتر امیرحسن کاکایی، از اساتید دانشکده خودرو دانشگاه علم و صنعت و از مشاوران شرکت ایرانخودرو برگزار شده و مورد تأیید دیگر اساتید متخصص در زمینه موتورهای احتراق داخلی و قوای محرکه خودرو بودهاست.
بازدید از واحد پاور تست این شرکت با تجهیزات بسیار پیشرفته و بروز دنیا، و نیز مشاهده قطعات اولین موتور سه سیلندر تولید متخصصان ایرانخودرو که تاکنون رونمایی نشده و بازدیدکنندگان اولین نفرات مشاهده کننده این موتور بودند هم از ویژگیهای منحصر به فرد این بازدید محسوب میشود.
بازدید از واحد خط تولید موتور شرکت ایرانخودرو انجمن علمی دانشکده مهندسی خودرو در روز پنج شنبه مورخ 14/10/96 صورت گرفت. دانشجویان در ساعت 8 صبح از مقابل درب دانشکده خودرو به سمت شرکت ایرانخودرو واقع در کیلومتر 14 جاده مخصوص کرج عازم شدند. فرآیند بازدید و ورود به شرکت از ساعت 9:15 صبح آغاز شد. سالنهای موتور سازی 3 و موتورسازی 2 واحدهای بازدید شده بودند. عمدهی بازدید کنندگان را دانشجویان گرایش قوای محرکه دانشکده مهندسی خودرو تشکیل دادند. بازدیدکنندگان بعد از عبور از گیت ورودی با دو مینیبوس به سمت واحدهای موتورسازی رفته و سپس توسط عوامل شرکت به سمت خطوط تولید و مونتاژ موتور راهنمایی شدند. اولین بخش بازدید، سالن موتور سازی 3 مربوط به خط تولید موتورTU5 ، ساخت بلوک سیلندر، ساخت سرسیلندر و مونتاژ این اجزا به همراه قطعات بود. سپس دانشجویان از قسمت های دیگر موتورسازی بازدید کردند که از جمله آنها میتوان به بخش تست گرم موتورهای ساخته شده و در بخش آخر، بازدید از سلول پاور تست و اجزای موتور سه سیلندر اشاره کرد. دانشجویان در ساعت 11:30 ظهر به سمت دانشکده خودرو حرکت کردند.
انجمن علمی دانشکده مهندسی خودرو