انجمن علمی دانشکده مهندسی مواد و متالورژی


کنفرانس آلومینیوم



آلومینیوم فلزی سبک، سازگار با محیط زیست و با قابلیت تبدیل به مواد متنوع مهندسی است. این ویژگی‌ها آلومینیوم را به عنوان یک فلز استراتژیک برای کشورهای مختلف مطرح کرده است که در انواع سازه‌ها، صنایع هوایی و دریایی، خطوط انتقال برق، حمل و نقل و غیره استفاده می‌شوند. چه از نظر کیفیت و چه از نظر ارزش، آلومینیوم کاربردی‌ترین فلز بعد از آهن است و تقریبا در تمامی بخش‌های صنعت دارای اهمیت می‌باشد. یکی از چالش‌های صنعت آلومینیوم عدم شناخت این صنعت انرژی بر و دارای مزیت نزد تصمیم سازان و تصمیم گیران این صنعت است. آلومینیوم به دلیل نگه داشتن ۹۵ درصد انرژی مصرف شده در مرحله تولید به صورت دائم و قابلیت بازیافت ۱۰۰ درصدی، بانک انرژی و ماده در سرتاسر جهان شناخته می‌شود. انرژی در بهای تمام شده تولید آن سهم بالایی دارد حال با نگاهی به جایگاه نخست ایران در ذخایر گازی جهان می‌‌توان گفت تولید فلز آلومینیوم ادامه مزیت انرژی در کشور به حساب می‌‌آید تا جایی که با تبدیل هر ۹ هزار متر مکعب گاز طبیعی به یک تن آلومینیوم امکان صادرات انرژی جامد را پیش روی آیندگان قرار خواهد داد. برای درک بهتر اهمیت و مزیت این موضوع باید در نظر داشت در صورت صادرات انرژی به صورت جامد می‌تواند با ایجاد ارزش افزوده بیشتر به توسعه اشتغال و رونق اقتصادی کشور منجر شود.

پنجمین کنفرانس و نمایشگاه بین‌المللی آلومینیوم با شعار «آلومینیوم در جستجوی توسعه، ارتقاء آینده» در راستای تحقق سیاست‌های کلان نظام جمهوری اسلامی ایران و توسعه امر تولید و اشتغال‌زایی با تاکید بر جذب سرمایه خارجی و فراهم‌سازی شرایط مناسب جهت حضور صاحبان صنایع و بزرگ‌ترین شرکت‌ها و مراکز فعال در صنعت آلومینیوم، اردیبهشت‌ماه سال آینده (۹۷) در محل هتل المپیک تهران برگزار شد. بزرگترین هدف ما از این گردهمایی بحث و تبادل نظر درباره آخرین یافته‌ها و پیشرفت‌ها در کلیه زمینه‌های آلومینیوم اعم از تولید، فرآوری و کاربرد، امکان سرمایه‌گذاری مطمئن در صنعت آلومینیوم ایران است که در مقطع حساس کنونی مورد توجه دولتمردان با هدف کاهش وابستگی اقتصاد به صنایع نفت قرار گرفته است. ارائه تکنولوژی‌های توسعه‌ یافته در زمینه مواد و صنایع معدنی و تاکید بر ایجاد فرصت همکاری متقابل مابین بزرگان صنایع جمهوری اسلامی ایران با تمامی کشورهای فعال دراین عرصه، از دیگر اهداف ما برای برگزاری این رویداد است.

انرژی ارزان‌قیمت و موقعیت منحصر‌به‌فرد در خلیج‌فارس طی دهه گذشته، ایران را به مکانی مناسب برای تولید آلومینیوم اولیه تبدیل کرده است.

نه‌تنها محصولات صنایع بالادستی ایران نرخ رشد صنعت آلومینیوم را در این کشور روشن می‌سازند بلکه صنایع پایین‌دستی آلومینیوم نیز، نقش به‌سزایی را در این رشد ایفا می‌کنند.

به‌گفته ایمیدرو، ایران بیستمین تولیدکننده بزرگ آلومینیوم در جهان است ولی به آلومینیوم بیشتری جهت تأمین تقاضای این فلز که با نرخ ۱۰ درصدی رو ‌به رشد است، نیاز دارد.

در سال ۲۰۱۲، ایران ۳۳۸ هزار تن آلومینیوم تولید نمود و تصمیم دارد تا سال ۲۰۱۶ این رقم را به ۷۷۰ هزار تن و تا سال ۲۰۲۵ به ۱٫۵ میلیون تن افزایش دهد ( البته ایمیدرو درحال بررسی تغییر این هدف‌گذاری از ۱٫۵ به ۵ میلیون تن است).

سرمایه‌گذاری ۸٫۵ میلیارد یورویی (۱۱٫۴ میلیارد دلاری) جهت چهاربرابر کردن تولید تا سال ۲۰۲۵، تنها بخش کوچکی از برنامه رشد صنعت آلومینیوم ایران در آینده می‌باشد.

با توجه به بحران اقتصادی که سراسر جهان را دربر گرفته، ارتقاء بسیاری از صنایع فلزی بالاخص صنعت آلومینیوم، افکار بسیاری از افراد را به خود جلب نموده و به خط‌مشی خاصی نیاز دارد.

به منظور برطرف‌ کردن این نیاز، کنفرانس بین‌المللی آلومینیوم ۲۰۱۸ (IIAC 2018) توسط مرکز تحقیقات آلومینیوم ایران (IARC) و ایمیدرو (IMIDRO)، در تاریخ ۲۴-۲۶ ماه آپریل سال ۲۰۱۸،‌ (۴ الی ۶ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۷) در تهران برگزار شد. هدف از برگزاری این کنفرانس، تمرکز بر صنعت رو ‌به ‌رشد آلومینیوم ایران و سراسر جهان است.

دوره قبل این کنفرانس در سال ۲۰۱۶ و در شهر تهران با موفقیت برگزار گردید، در این کنفرانس ۴۵۰ شرکت‌کننده داخلی و ۴۰ شرکت‌کننده خارجی از سراسر جهان گرد‌هم آمدند. در این کنفرانس بیش ‌از ۱۰۰ نماینده صنعتی از ایران و خارج از ایران نقطه‌نظرات خود را در زمینه تکنولوژی صنایع بالادستی و پایین‌دستی آلومینیوم و پتانسیل تولید آلومینیوم در منطقه خلیج‌فارس به اشتراک گذاشتند.

این رویداد سکویی برای مهندسین و متخصصین از سازمان‌های آکادمیک و صنعتی جهت تکامل یک رویکرد جمعی در راستای دستیابی به نیازهای امروزی و آینده صنعت آلومینیوم محسوب می‌شود.

در کنار برگزاری این کنفرانس کارگاه های مختلفی نظیر "بررسی تحولات و خواص دیرگدازهای مصرفی صنعت آلومینیوم" با تدریس دکتر سرپولکی و "نگرشی نوین در ذوب، آلیاژسازی و ریخته‌گری آلومینیوم و آلیاژهای آن" با تدریس دکتر میراسماعیلی و "تکنولوژی احیا آلومینیوم" با تدریس پروفسور Peter Polyakov و پروفسور Barry Welch و ساندویچ پنل با عنوان "مواد ساندویچ (ساندویچ پنل‌ها) و کاربرد آنها در قظعات سبک وزن در خودروسازی، هوا-فضا و پزشکی" با تدریس پروفسور palkowski؛ مورخ اول و دوم و سوم اردیبهشت ماه در دانشگاه علم و صنعت ایران و مجتمع امام خمینی برگزار گردید.

روز چهارم و پنجم اردیبهشت ماه کنفرانس بین‌المللی آلومینیوم در هتل المپیک تهران برگزار شد از جمله برنامه های برگزار شده در کنفرانس ارائه 80 مقاله در حوزه های "ابداع و پیشرفت" و "خوردگی و ریختگی" و "مواد پیشرفته" و "متالورژی پودر و بازیافت" و "فلز کاری و شکل دهی" که مرتبط با صنعت آلومینیوم هستند، 4 پنل تخصصی با عناوین "چالش های زنجیره تامین مواد اولیه آلومینیوم و راهکارها" و "بازار آلومینیوم ایران" و "فرصت ها و چالش‌های استفاده از آلومینیوم در صنعت خودرو" و "تکنولوژی و محیط زیست در صنعت آلومینیوم" و برگزاری نشست های تکنولوژی مختلف از طرف شرکت های فعال در زمینه آلومینیوم در ایران و دنیا از جمله NFC و SALCO و Outotec ؛ می باشد.

در کنار برگزاری جلسات و نشست های تکنولوژی که به منظور ارتقا سطح دانش و تکنولوژی شرکت های فعال در این زمینه و افراد علاقه مند به این حوزه از جمله دانشجویان و اساتید، نمایشگاهی با فعالیت 66 شرکت از ایران و سایر کشورها از نقاط مختلف دنیا برگزار گردید که طی آن این شرکت ها آخرین تولیدات خود را ارائه نموده و زمینه تبلیغاتی برای محصولات آنها و گسترش بازرگانی و رشد اقتصادی کشور فراهم شد.

Cinque Terre
 (0  (0)

اطلاعات رویداد



Image

مکان برگزاری

دانشگاه علم و صنعت و هتل المپیک تهران

Image

تاریخ برگزاری

شنبه

۱۳۹۷ / ۰۲ / ۰۱

Image

تعداد شرکت کنندگان

700 نفر

Image

ساعت برگزاری

00 : 00 - 00 : 00

Image

ارایه دهنده

انجمن علمی برگزارکننده




انجمن علمی دانشکده مهندسی مواد و متالورژی

تصاویر رویداد