انجمن علمی مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه علم و صنعت ایران در نظر دارد تا در حاشیه برگزاری اولین دوره از مسابقات سراسری تولید و بازیافت فلزات بهمنظور ارتقا سطح علمی دانشجویان و آشنایی ایشان با تست های XRD و آنالیز توسط اشعه ایکس و همچنین کسب اطلاعات بسیار مفید از استاد برجستهی این زمینه، اقدام به برگزاری کارگاه مذکور نماید.
پراش اشعه X برای مطالعهی ساختار مواد بلوری استفاده میشود. ناحیه پرتو X در طیف الکترومغناطیس در محدودهی بین پرتو و فرابنفش قرار دارد. با استفاده از این ناحیه ی طیفی میتوان اطلاعاتی در خصوص ساختار، جنس ماده و نیز تعیین مقادیر عناصر به دست آورد. از این رو روشهای پراش پرتو x در شیمی تجزیه کاربرد زیادی دارند. برای یک ماده خالص، الگوی پراش پرتو X، همانند اثر انگشت برای آن ماده است. تا کنون الگوی پراش بیش 75000 ترکیب معدنی و آلی جمعآوری شده است. با استفاده از این پایگاه داده و با کمک روش جستجو و تطبیق میتوان ترکیب هر ماده را مشخص نمود
این کارگاه آموزشی در تاریخ دوشنبه 6 شهریورماه سال 1396 در محل دانشکده مواد و متالورژی دانشگاه علم و صنعت ایران و در حاشیه اولین دوره از مسابقات سراسری تولید و بازیافت فلزات کشور از ساعت 9 الی 16 با تدریس دکتر جوزانی کهن، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه تهران، برگزار گردید.
برخی از سرفصلهای اشاره شده در این دوره به شرح زیر است:
مقدمه و معرفی طیف سنجی به روش پراش پرتو ایکس
نحوه کنترل کیفیت داده های آزمایشگاهی
مبانی مقدماتی پراش پرتو ایکس
معرفی اجزای مختلف دستگاه پراش سنج
روش صحیح آماده سازی نمونه در جهت اجرای آنالیز
تجزیه و تحلیل طیف های XRD
لازم به ذکر است که در طول مدت برگزاری این کارگاه به وسیله یک وعده ناهار و دو میان وعده از شرکت کنندگان پذیرایی به عمل آمده و همچنین در پایان دوره به شرکت کنندگان گواهی حضور اعطا گردید.
انجمن علمی دانشکده مهندسی مواد و متالورژی