پردازش تصویر یکی از مسایل مهم در هوش مصنوعی میباشد که با پردازش سیگنال دیجیتال که نماینده تصاویر برداشته شده با دوربین دیجیتال هستند سر و کار دارد. برای نمونه در پزشکی برای تعبیر آسانتر تصاویر اشعه ایکس یا سایر تصاویر پزشکی، سطوح شدت روشنایی را با رنگ، نشانه گذاری میکنند. کاربردهای موفق دیگری از پردازش تصویر را میتوان در نجوم، زیست شناسی، صنعت و پزشکی هستهای بیان کرد.
پردازش تصویر اساسا شامل سه مرحله است : گرفتن تصویر با اسکنرهای نوری و یا دوربین ها و حسگرهای دیجیتال، تجزیه و تحلیل تصویر که شامل فشرده سازی اطلاعات، بهبود تصویر و تشخیص الگو ها است و آخرین مرحله خروجی است که میتواند تصویر یا گزارش باشد که از نتیجه تجزیه تحلیل تصویر حاصل شده است.
با توجه به اهمیت پردازش تصویر در صنعت کامپیوتر کشور و همچنین نیاز به افرادی با مهارت بالا در این زمینه، انجمن علمی کامپیوتر تصمیم به برگزاری دوره آموزشی پردازش تصویر نمود. این دوره در روزهای سه شنبه و در ساعات 17 الی 19 در کلاس 120- دانشکده کامپیوتر برگزار گردید. از جمله سرفصل های تدریس شده در این دوره میتوان به آشنایی با مبانی پردازش تصویر و کاربرد های آن، معرفی ابزارهای پردازش تصویر، توصیف گرهای تصویر، دسته بندی تصاویر، فیلترگذاری در حوزه مکان، فیلترگذاری در حوزه فرکانس،عملگرهای مورفولوژی، لبه یابی و قطعه بندی تصاویر و ... اشاره نمود.
انجمن علمی دانشکدهی کامپیوتر
مهندس حامد فیاض
مهندس حامد فیاض فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته کامپیوتر در گرایش هوش مصنوعی میباشند.