امروزه به دلیل فراگیر شدن اینترنت و به وجود آمدن نرم افزارهای تحت وب با کاربران بسیار زیاد و تبدیل شدن نرم افزارهای قدیمی به تحت وب شدن، دیگر پایگاه داده های سنتی (رابطه ای) پاسخ گوی این نرم افزارها و نیازهای برنامه نویسان نیستند. از دلایل آن می توان به نگه داری داده ها با حجم بسیار زیاد و سرعت بالا در خواندن و نوشتن را نام برد. به همین دلایل، پایگاه داده های نسل بعدی یعنی NoSQL ها در اواخر دهه اول هزاره سوم به وجود آمدند و بسیار سریع در حال پیشرفت هستند. از ویژگی های NoSQL ها می توان به نحوه ذخیره سازی و نگه داری داده ها به صورت توزیع شده، نبودن رابطه به صورت جدولی، متن باز بودن و قابلیت گسترش پذیری در سرورهای مختلف با محل های جغرافیایی متفاوت اشاره کرد.
از این رو انجمن علمی دانشکده ی کامپیوتر اقدام به برگزاری کارگاه نیم روزه آشنایی با پایگاه داده هایNoSQL نمود. این کارگاه در روز دوشنبه مورخ ۱۹ تیر با تدریس دکتر مهدی حبیب زاده و مهندس حسین شمشادی برگزار شد.
این دوره جهت آشنایی با ساختار پایگاه داده های NoSQL بود و موجب ترغیب دانشجویان به ادامه یادگیری این پایگاه داده ها گردید. شایان ذکر است که در این دوره پایگاه داده هایی از جمله elastic و mongoDB، که امروزه بسیار پرکاربرد هستند نیز معرفی شدند.
انجمن علمی دانشکدهی کامپیوتر