آردوئینو در سال 2005 معرفی شد. با توجه به تغییراتی که آردوئینو در استفاده از میکروکنترلرهای AVR ایجاد کرده بود به سرعت توانست مهندسین را برای جایگزینی آنها به جای میکروکنترلرهای سنتی قانع کند. عدم نیاز به پروگرامر، زبان برنامه نویسی مناسب، سادگی در طراحی، قابلیت اطمینان بالا، دوام و قیمت مناسب آردوئینوها را به سرعت از سایر میکروکنترلرها متمایز کرد.
توسعه آردوئینو در سالهای بعد و گسترش مدارات مبتنی بر آردوئینو (که شیلد نام دارند) باعث شد محققین با اطمینان خاطر از آنها در پروژه های مختلف استفاده کنند که نتیجه آن رشد چشمگیر منابع و کتب مربوط به آردوئینو در طی چند سال اخیر شد. به شکلی که سایت های بزرگی مانندInstructable بخش عظیمی از داده های خود را به آردوئینو تخصیص دهند. نتیجتاً این منابع عظیم میتوانند به عنوان چراغ راهی برای علاقه مندان به طراحی مدارات پیشرفته مبتنی بر میکروکنترلرها باشد.
انجمن علمی مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت ایران کارگاه آموزش مقدماتی اردویینو را در روز چهارشنبه 16 اسفند 1396 در دانشکده مهندسی کامپیوتر و در ساعات 9 الی 13 برگزار خواهد نمود.
هدف از این کارگاه آشنا کردن شرکت کنندگان با میکروکنترلرهای آردوئینو، شروع کد نویسی با میکروکنترلر آردوئینو و آموزش قدمها و مباحث اولیه در ارتباط با آردوئینو است. انتظار می رود در پایان کارگاه، شرکت کنندگان بتوانند پروژه های ابتدایی مربوط به آردوئینو را پیاده سازی کنند و مسیر آنها برای یادگیری مباحث پیشرفته تر که لازمه ورود به بازار کار و طراحی سیستم های پیچیده است، آسان تر شود.
سرفصل های دوره عبارتند از:
لازم به ذکر است شرکت در این دوره احتیاج به هیچ سخت افزاری ندارد. این دوره مناسب برای رشتههای مهندسی برق، مهندسی مکانیک و مهندسی کامپیوتر میباشد. پیش نیاز دوره آشنایی مقدماتی با برنامه نویسی و مدارات الکتریکی میباشد. هزینه شرکت در این کارگاه برای دانشجویان علم و صنعت 40 هزار تومان است.
انجمن علمی دانشکدهی کامپیوتر
مهندس کوروش حسینی منجزی
کورش حسینی منجزی، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق-الکترونیک از دانشگاه علم و صنعت ایران می باشد. وی دانشجوی ممتاز دوره کارشناسی مهندسی برق-الکترونیک دانشگاه علم وصنعت ایران بوده و از سال 1393 کار با میکروکنترلرهای آردوئینو را شروع کرد. در طی این سال ها وی با گروههای مختلفی به عنوان تکنسین مهندس برق در طراحی مدارات دیجیتال مبتنی بر میکروکنترلرها همکاری کرده است. وی توانسته در این سالها پروژه های مختلفی در حوزه آردوئینو انجام بدهد و جوایز مختلفی از جشنواره های داخلی و بین المللی به دست بیاورد. وی هم اکنون در حال تحقیق بر سیستم های خبره خانه هوشمند با پیاده سازی آنها مبتنی بر آردوئینو و محاسبات ابری است.