انجمن‌های علمی از بدو تاسیس خود به مرکزی برای پرورش استعدادهای علمی، مدیریتی، تقویت نشاط علمی و اجرای برنامه‌های تکمیلی همسو با آموزش‌های دانشگاهی تبدیل شده است.
در واقع تفاوت مهم در آن است که تجربه حضور فعالانه در انجمن علمی، افراد را در حوزه‌ی تخصصی و زمینه علمی که در آن مشغول به تحصیل هستند، کارآزموده می‌سازد. به عبارتی فرد پیش از ورود به دنیای حرفه‌ای خواهد آموخت آن‌چه را که باید و از این رهگذر نسبت به هم‌دوره‌ای‌های خود چند گام جلوتر خواهد بود. به تبع کارفرمایان و صاحبان صنایع و مشاغل ترجیح می‌دهند افرادی را به استخدام درآورند که چنین تجربه‌هایی را نیز در چنته‌ی خود داشته باشند.
از جمله مزایای فعالیت در انجمن‌های علمی را می‌توان ایجاد اعتماد به نفس، حمایت از حداقل توانمندی‌ها، زمینه سازی برای انجام کارهای علمی هر چند کوچک، فرهنگ‌سازی و به‌ویژه ایجاد فرهنگ علمی،کشف استعدادهای دانشجویی، ایجاد فضای با نشاط، قراردادن دانشجو در سیر هدف اصلی آموزش عالی و ایجاد روحیه‌ی کارگروهی و جمعی نام برد.
آمارهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص انجمن‌های علمی، به خوبی مبیّن افتخارات گسترده‌ی انجمن‌های علمی دانشگاه علم‌ و صنعت می‌باشد، به گونه‌ایی که این دانشگاه در بین دانشگاه‌های فنی-مهندسی بر طبق عناوین کسب شده در هشتمین جشنواره ملی حرکت، دارای جایگاه نخست و در بین دانشگاه‌های سراسر کشور، پس از دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه تهران، در جایگاه سوم قرار دارد. همچنین برای نخستین سال، دانشگاه علم و صنعت در نهمین جشنواره ملی حرکت موفق به کسب عنوان درخشان دانشگاه شایسته تقدیر در حوزه‌ی انجمن‌های علمی گردید که افتخار بزرگی برای خانواده انجمن‌های علمی به حساب می‌آید.
دانشگاه علم‌وصنعت ایران یکی از برترین دانشگاه‌های کشور در حوزه‌ی تشکل‌ها و نهادهای دانشجویی می‌باشد. شاید بتوان علت این امر را زیرساخت‌های بنیادین دانشگاه به سبب دراختیارداشتن نیروی انسانی و دانشجویان علاقه‌مند، جهت فعالیت در این تشکل‌ها و همچنین اهمیت مطلوب مسئولین عالی‌مقام و همچنین مسئولین امور فرهنگی دانشگاه، در اختصاص فضا، امکانات و بودجه کافی جهت رشد و فعالیت هرچه بهتر دانست. در صدر نهاد‌های محبوب و پرمخاطب این دانشگاه، انجمن‌های علمی دانشجویی قرار دارند که سالانه دانشجویان زیادی در 14 انجمن علمی دانشکده‌ای و دو انجمن علمی بین رشته‌ایی به‌طور مستقیم مشغول فعالیت و ارتقای سطح علمی و آموزشی دانشجویان و در نهایت، عرضه‌ی دستاوردهای درخشان خود در جشنواره حرکت می‌باشند.
هر دانشجو می‌تواند عضو انجمن علمی دانشکده خود شود و می‌بایست که جهت عضویت در شورای مدیریت انجمن علمی مربوطه،ضمن دارا بودن صلاحیت‌های کافی، در انتخابات هر دوره شرکت نموده و در صورت قرارگیری در بین 7 نفر اول منتخبِ دانشجویان همان دانشکده، به عضویت در شورای مدیریت انجمن علمی مربوطه درخواهد آمد. اما باید توجه داشت که عضویت افتخاری در انجمن علمی، نیاز به کاندیدا شدن در انتخابات نداشته و تنها با صلاح دید اعضای همان دوره‌ی انجمن علمی، امکان پذیر خواهد بود.
1) اشتغال به تحصیل در رشته مربوط
2) عدم عضویت در شورای مرکزی تشکل‌های دیگر، اعم از صنفی، سیاسی، ورزشی و فرهنگی
3) عدم محکومیت منجر به توبیخ کتبی و درج در پرونده
4) گذراندن حداقل یک نیمسال تحصیلی برای دانشجویان مقطع کارشناسی
5) معدل نيمسال گذشته‌ی داوطلب، كمتر از ميانگين معدل دانشکده در همان نيمسال نباشد.